Tuesday, July 10, 2012

27th Annual NNBA Conference, Healthcare Entrepreneurship Summit @patbemis #nurseup #nursefriendly

Patricia Bemis and the National Nurses in Business Association (NNBA) have been supporting nurse entrepreneurs through conferences, seminars, DVDs, booklets for some time.

If you are a business owner, or nurse considering starting a business, I'd highly recommend them.

Andrew Lopez, RN

http://www.NursingEntrepreneurs.com

Reprinted by permission, original url https://nnba.net/conference.html

27th Annual NNBA Conference

Healthcare Entrepreneurship Summit

Fees: How much is the registration fee?
Discounts: What discounts are available?
Early bird: Are any early birds specials available?
Hotel: Is there a low group hotel room rate?
Agenda: What is on the agenda?
For more information, call 1-877-353-8888.

27th Annual NNBA Educational Conference/Summit

If you are an RN and have an interest in business, this conference is for you. For both entrepreneurs and entrepreneurs-to-be.

  • Discover emerging opportunities for self-employed RNs
  • Sharpen your business skills and learn new ones
  • Gain valuable insights by networking with experienced nurse entrepreneurs

Cosponsored by University of Florida Professional Development and International Commission on Healthcare Certification

University of Florida Professional Development


Registration fee

Register now

  • $199 with discount. Association discounts not available after July 17, 2012.
  • $299 without discount. Association discounts not available after July 17, 2012.
  • Discounts for members of the following associations: AAHC, AANLCP, AALNC, ACHE, APIC, FAHSA, FHCA, Florida Bar Association, FNA, FPA, FSASC, FSRC, IAFN, J.E.R.K. NBNA, NNBA, TAANA. Call 1-877-353-8888 if your association is not included.
  • Early bird special
    • Registrations received before July 17, 2012, will be entered in a drawing.
    • Five winners will receive their choice of either Health Care Risk Management or Forensic Science for Nurses online course.
    • Value is $1000 each.
    • Drawing will be held at the conference.

Register now
Top of the page


Embassy Suites, Orlando, Florida

  • Location: Embassy Suites Orlando - International Drive/Jamaican Court
    8250 Jamaican Court, Orlando, Florida 32819 - Phone (407) 345-8250
  • Group rate: Group hotel room rate $99.00 (regular rate $139.00) - Group code DCE
    After July 17, the group rate cannot be guaranteed.
  • Hotel Extras: Spacious two-room suites with in-room wet-bar, microwave, and refrigerator. Ideal for families or just to relax in the living room. Complimentary hi-speed internet. Cook-to-order breakfasts and a reception with networking opportunities. On International Drive close to Universal, Disney, and other Orlando attractions.

Top of the page


Agenda

Time Description for Saturday, August 18th, 2012  
07:3 to 09:00 Registration and free cook-to-order breakfast for hotel guests  
09:00 to 09:15 Welcome and Overview of Conference Format and Objectives.
Patricia Bemis, RN CEN LHCRM
President National Nurses in Business Association
Patricia Bemis

09:15 to 09:50
(35 minutes)

Breaking Out of the Mold, Becoming an Entrepreneur in Healthcare
Frank Poliafico, RN
How can you break out of the mold? Poliafico can tell you how. He broke out of the mold when he was the first to provide emergency training throughout the U.S., in 24 foreign countries, and aboard countless ocean-going vessels. An accomplished magician and member of the famed Magic Castle in Hollywood, California. Watch for quarters appearing from behind your ears.

Frank Poliafico

09:50 to 10:10
(20 minutes)

Morning Break  
10:10 to 10:50

Promoting Yourself
Victoria Powell, RN CCM LNCC CNLCP MSCC CEAS
Unsure of how to promote yourself? Powell will tell you step-by-step how you can promote yourself and maintain your professionalism.

Victoria Powell
11:00 to 12:00
(60 minutes)
Writing an E-Book: Becoming a Published Author
Donald Wood, RN ARNP CRNA
Wish you were a published author? Wood will tell you how you can become a published author and make it as easy as A, B, C.
Donald Wood
12:00 to 01:30 Networking Lunch  
01:30 to 02:00
(30 minutes)

Credentialing: Positioning Yourself as an Expert
Dr. Robert May
Are credentials worth the time and money? Do they really position you as an expert? Dr. May with explain credentailing and what credentials do for a healthcare professional.

 
02:00 to 02:50
(50 minutes)

Investigating the Legal Issues: Reducing the Legal Risk
Tonia Aikens, RN JD
Ever wonder if you are at risk of being sued? Are you exposing yourself to unnecessary legal risk? Are you at risk of losing your RN license? Aiken will answer these questions and more.

Tonia Aiken
02:50 to 03:00
(10 minutes)
Afternoon Beverage Break  
03:00 to 03:50
(50 minutes)

Improving Business Communication Skills: Constructive Criticism
Beth Boynton, RN MS
Ever wish you could give and receive constructive criticism and avoid hard feelings? Boynton will show you how. She is the author of Confident Voices: The Nurses' Guide to Improving Communication and Creating Positive Workplaces.

Beth Boynton
4:00 to 05:00
(60 minutes)

Marketing for Success: Spend a Little, Gain a Lot
Jesse Jackson and Kenneth Nanni, PhD
Want to see a large gain in sales and at the same time spend only a little money? Jackson and Nanni will provide you with marketing tips that will fit the bill.

Jessie Jackson
05:30 to 07:00
(90 minutes)
Reception with open bar, networking opportunities, snacks  
     
Time Description for Sunday, August 19th, 2012  
07:30 to 09:00 Registration and free cook-to-order breakfast for hotel guests  
09:00 to 09:15
(15 minutes)
Welcome Back and Review of Today's Presentations.
Patricia Bemis, RN CEN LHCRM, president NNBA
 
09:15 to 09:50
( 35 minutes)

Emerging Opportunities for Entrepreneurial Healthcare Professionals
Kenneth Nanni, PhD
Wondering what the future holds for entrepreneurial healthcare professionals? Dr. Nanni, the director of Distance and Continuing Education University of Florida, will share valuable insight into the emerging entrepreneurial opportunities for healthcare professionals.

Kennth Nanni
10:00 to 10:50
(50 minutes)
Success Stories: Tales of Nurses in Business
Personal success stories by nurse entrepreneurs
Patricia Lewis, RN LHRM. Listen to a day in the life of a health care risk manager consultant.
 
11:00 to 12:00
(60 minutes)
Entrepreneurship: Moving Beyond Consulting
Frances Fowler, Fellow American Association of Healthcare Consultants
What is the next step for your business? Fowler combines business acumen and clinical skills to assist clients achieve success through well-grounded planning and implementation. She will show you how you can move beyond consulting.
Frances Fowler
12:00 to 01:300
(90 minutes)
Networking Lunch  
1:30 to 2:00
(30 minutes)

What NNBA Can Do for You
Interactice Mini-Workshop: Drill down into the topics with the presentors.
Patricia Bemis, RN CEN LHCRM, president NNBA

 
02:00 to 04:00
(120 minutes)

Roundtable Mini-Workshops: Bring Your Laptop
You may change workshops and attend a difference group at any time.

  1. Bringing a Product to Market
    Gary Bronga
  2. Communicating: Interruption Awareness
    Beth Boynton
  3. Constructive Criticism of Your Page on Facebook and LinkedIn
    Victoria Powell
  4. Using Web Analytics
    Jesse Jackson
  5. Constructive Usability Testing of Your Website and Mine
    Patricia Bemis
  6. Nurse Entrepreneurs Networking Group
 
0400 Adjourn  

Top of the page
Post a Comment